Općina Stari Grad prodaje zemljište za izgradnju stambenih objekata u naselju Mošćanica

moscanica gazin han starigrad lokacija

Općina Stari Grad raspisala je javni konkurs za zainteresovane investitore u kojem nudi mogućnost izgradnje deset stambenih objekata kolektivnog tipa stanovanja u prirodnom i mirnom okruženju naselja Mošćanica. U pitanju je građevinsko zemljište na području Gazijinog hana, u ulici Sarajevskih gazija.

Na lokaciji je moguća izgradnja stambenih objekata kolektivnog tipa, spratnosti: suteren, visoko prizemlje i sprat. Riječ je o lijepom i prostranom placu za gradnju u prirodnom okruženju i sa prilazom iz ulice Sarajevskih gazija.

Naselje Mošćanica inače asocira na opuštajuću prirodu i mjesto gdje mnogi vole pobjeći od gradske vreve i gužve, a u isto vrijeme biti blizu gradskim dešavanjima. Svojom površinom Mošćanica je najveća mjesna zajednica u Starom Gradu i zauzima 1/3 ukupne površine ove općine.

Budući investitor bit će obavezan da arhitekturu novih objekata uklopi sa ambijentom i poštuje odredbe Odluke o provođenju Regulacionog plana.

Olakšavajuća okolnost za investitore je ta što na lokaciji postoji infrastrukturna mreža, a osim stambenih objekata, postoji mogućnost i za izgradnju parking-prostora za buduće stanare.

Važno je naglasiti da se Općina Stari Grad prilikom odluke za prodaju ovog zemljišta i određivanja cijene vodila trenutnom ekonomskom situacijom izazvanom pandemijom korona virusa, te je urađen i prateći elaborat. Početna prodajna cijena za zemljište, za V stambenu zonu iznosi 225.000 KM. Zainteresovani investitori trebaju poslati svoje ponude Općini Stari Grad, a javno otvaranje prijava izvršit će se 11.06.2021. godine u Općini Stari Grad u 15,00 sati, te će zemljište biti prodato onome ko ponudi najvišu cijenu.

Općina Stari Grad najavila je da će ovaj konkurs biti otvoren 15 dana, počevši od 21.maja, 2021. godine. Svi detalji mogu se pročitati na općinskoj web stranici, sekcija “javni pozivi, konkursi i ogasi”.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top