Općina Trnovo priprema teren za kupovinu hotela Igman i Olimpijske kuće

hotel igman foto EPA

Općina Trnovo spremna je kupiti porušeni Hotel "Igman" i Olimpijsku kuću. Ovu informaciju je nedavno potvrdio i načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo.

On smatra kako je do sada za hotel Igman mogao naći stotinu investitora, međutim trenutnu prodaju može obaviti samo Agencija za privatizaciju uz odobrenje Vlade Kantona Sarajevo.

Naime, prema našim informacijama prije nekoliko godina Agencija za privatizaciju FBIH je odbila ponudu ozbiljnog stranog investitora sa zdravim kapitalom, koji iza sebe ima uspješnu privatizaciju priču u BiH u drvnoj industriji, na polju nekretnina i hotelijerstva.

Zbog čega Agencija za privatizaciju FBiH ni nakon 14 licitacija nije željela prodati hotel koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji, odgovor nismo uspjeli dobiti, iako smo prije par mjeseci pitanja uredno dostavili putem maila.

Ono što je trenutno izvjesno, jeste da je Općina Trnovo ozbiljna u svojim planovima, te su na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća (OV) donijeli je i Odluku o pristupanju postupku kupovine hotela “Igman” na Igmanu i Olimpijske kuće na Bjelašnici, sa pripadajućim zemljištem u vlasništvu ZOI'84 d.o.o. Sarajevo.

Ovom Odlukom OV je dalo saglasnost da načelnik može početi pregovore oko kupovine hotela igman.

Hotel "Igman", podsjetimo, nekada je bio luksuzni hotel izgrađen za potrebe Zimskih olimpijskih igara koje su održane u Sarajevu 1984. godine.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top