Otvoren novi mini golf teren u Pionirskoj dolini

pionirska dolina minigolf centar sep 2019

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić prisustvovao je svečanom otvaranju novog mini golf terena u Pionirskoj dolini, a zadovoljstvo da prva zaigraju na novom golf terenu imala su djeca iz Roditeljske kuće na Jezeru zajedno sa predstavnicima Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Naime, na lokaciji gdje je početkom devedesetih bilo igralište za mini golf, nedavno su počeli radovi na izgradnji novih golf staza, a u kompletu sa njima radile su se i vrlo zanimljive, djeci posebno interesantne, prepreke.

Mini golf igralište sastoji se od devet ravnih brežuljkastih staza, a loptica će na svom putu do cilja morati proći kroz prepreke u obliku kuće puža, pedalinu, tobogan i druge. Inače ovu vrstu sadržaja Pionirska dolina imala je prije više od dvadesetak godina, a interesovanja posjetilaca za ovakvu rekreaciju u popularnoj Pionirskoj dolini potvrdila su davno izrečeno „Kada jednom započnu igrati golf, više neće prestati“.

Edin Abdurahmanović, v.d direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park je kazao da je konačno, nakon 25 godina obnovljen mini golf teren u Pionirskoj, te najavio mnogo novih sadržaja za djecu u narednom periodu.

"Izgradnja mini golf terena je koštala oko 6.000 konvertibilnih maraka koje smo iz vlastitih sredstava izdvojili, dok za narednu godinu planiramo izgraditi i ostale, tako da će ih ukupno biti osamnaest. Jedan sat korištenja golf terena će koštati 5 KM, dok planiramo da za djecu iz Roditeljske kuće na Jezeru i socijalno ugroženu djecu kompletan sadržaj bude besplatan. Načelnik Ajnadžić je iskazao interesovanje da nam ova lokalna zajednica finansijski pomogne da u Pionirskoj dolini napravimo zip line, tačnije adrenalin park za djecu", objasnio je Abdurahmanović.

Posjetioci Pionirske, osim šetnje zoološkim vrtom, igri i zabavi na rekvizitima i dječijim igralištima, uživali su i u ovoj sportskoj disciplini u centralnom dijelu jedinog rekreativno zabavnog centra u Sarajevu. Mini golf teren namijenjen je svim generacijama, a osim najmlađih i starija populacija će uživati u igri i rekreaciji. Kompletan prostor upotpunio je i zanimljivi mobilijar za odmor.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top