Ovo su najskuplje nekretnine koje se prodaju u BiH

villa estella sarajevoU Bosni i Hercegovini trenutno se prodaje jedna nekretnina čija cijena prelazi milion eura. Riječ je o Villi Estella u Lužanima, 10-ak kilometara od centra Sarajeva

Bloomberg je napravio listu najskupljih nekretnina koje se prodaju na prostoru Balkana. Iako nijedna nekretnina iz BiH nije ušla u top 10, iznosi po kojima se ove vile i stanovi prodaju su astronomski.

U Bosni i Hercegovini trenutno se prodaje jedna nekretnina čija cijena prelazi milion eura. Riječ je o Villi Estella u Lužanima, 10-ak kilometara od centra Sarajeva.

Izgrađena je 2021. na parceli od 810 kvadratnih metara, a ima 762 kvadratna metra stambenog prostora na četiri etaže. Na toj površini nalazi se šest većih spavaćih soba s kupaonicama, grijani bazen s mogućnošću protustrujnog plivanja, finska sauna i lift. U suterenu se nalazi i dvosobni apartman za osoblje, piše bloombergadria.com.

Vila se trenutno prodaje za 1,85 miliona eura. Još u maju prodavala se na jednom hrvatskom internet portalu za 2,4 miliona eura.

U BiH se prodaje i kuća u Grivićima za više od 900 hiljada eura. Kuća ima 11.575 kvadratnih metara zemljišta. Uz nju se nalazi i bazen, sportsko igralište i pomoćni objekti. Sama kuća ima 824 kvadratna metra, u kojima se nalazi osam soba, od kojih je pet spavaćih. Kuća je izgrađena 2011.

Većina najskupljih kuća u BiH se nalazi u Sarajevu i okolici, a zatim u primorju, gdje se prodaju dvije od deset najprodavanijih nekretnina. Za ulazak na ljestvicu top deset najskupljih donji cjenovni limit iznosio je 450.000 eura.

(Oslobođenje/sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top