Počeli radovi na sanaciji stepeništa u Malom parku

04 mali park radovi centar nov 05 18

Tokom protekle sedmice radnici angažovane firme „Sela“ su započeli sa građevinsko-zanatskim radovima na sanaciji tri stepeništa i dijela pješačke staze u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH.

Investitor ovog projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 15.500 KM.

Kako je predviđeno, prema ponudi koju je dostavila pomenuta firma, na ovoj lokaciji uklonjena su stara gazišta stepeništa kao i dijelovi pješačke staze. Sav uklonjeni materijal će biti zajedno sa ostalim građevinskim otpadom transportovan na gradsku deponiju. Nakon toga će biti ugrađen novi beton sa armaturom nakon čega slijedi postavljanje novog i starog dobro očuvanog kamena hreša čija postojanost pri raznim vremenskim uvjetima je veoma velika. Završetak radova na uređenju ovog dijela Malog parka će najviše zavisiti od vremenskih prilika.

Na početku izvođenja radova ovu lokaciju je obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim savjetnikom za investicije Mustafom Resićem i saradnicima iz općinske Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje gdje su mu prezentovani detalji ovog projekta.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top