Počelo popločavanje pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita

poplocavanje titova ulica foto opstina centar august 21 23

Tokom proteklog vikenda radnici građevinske firme „Mibral“ započeli su popločavanje pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita – dionica od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ (poznatom kao „trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana) odvijaju se planiranom dinamikom.

Za realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 298.075,05 KM.

Kako je planirano projektom, do sada je izvršeno skidanje postojećeg sloja asfalta, te nasipanje tamponske podloge na dionici od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ do Ulice Magribija. Izvršeno je i postavljenje betonskih ivičnjaka, a u toku je popločavanje pješačkog pojasa. Projektom je planirana i ugradnja saobraćajnih stubića, odnosno fizičkih zapreka protiv nepropisnog parkiranja motornih vozila.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić poručio je da je namjera lokalne zajednice obezbijediti pješačke zone koje će osim vizuelnog i estetskog poboljšanja, pružiti i sigurnosni aspekt stanovnicima centralne gradske općine.

Koristimo priliku da još jednom zamolimo građane za razumijevanje i strpljenje jer ćemo sa realizacijom ovog projekta dobiti moderni pješački pojas u samom centru grada.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top