Počelo uređenje Parka svjetlosti u Ulici Koševo

park svjetlosti kosevo radovi feb 13

Tokom jučerašnjeg dana radnici firme „Grizelj“ su započeli sa zemljanim radovima na izgradnji fontane koja će krasiti novoformirani „Park svjetlosti“ u Ulici Koševo. Ovaj dio koji je nekada služio kao parking prostor sada će biti uređen i predat građanima na korištenje.

Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je prvo, na osnovu potpisanog okvirnog sporazuma, uvela građevinsku firmu „Sela“ u posao koja je uklonila stare ploče i podlogu, te porušila sve barijere prema parku kod Druge gimnazije. Novi park će posebnom stazom biti povezan sa velikim parkom kao dio njegove cjeline.

Kako je planirano dinamikom radova, što naravno najviše zavisi od vremenskih uslova, betonski radovi na novoj fontani, koja će zauzimati centralni dio novog parka, bi trebali biti završeni do naredne sedmice.

Firma „Grizelj“ je za ove radove odabrana na osnovu najpovoljnije ponude tokom provođenja procedure javne nabavke.

Nakon ovog radnici firme „Sela“ će nastaviti sa radovima na betoniranju podloge i postavljanju novih kamenih ploča dimenzija 40x60 cm. Osim ovih ploča, koje su izuzetno otporne na sve vremenske uvjete, na jednom dijelu podloge parka će biti zasađena trava za šta će biti zaduženo Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“.

Ovo preduzeće će osim nove trave također posaditi sedam novih stabala koja će imati indirektno osvjetljenje, što će dodatno pojačati stilski efekat posebno noću, kao i nisko rastinje te novu živu ogradu duž „Parka svjetlosti“ do Ulice Koševo.

Na kraju navedenih radova komunalno preduzeće „Park“ će postaviti parkovski mobilijar kojeg čine klupe za sjedenje i korpe za otpatke.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top