Radi se studija izvodljivosti za izgradnju žičare na lokalitetu Nahoravska brda

zicara centar sarajevo idejno

Nakon što je završena tenderska procedura IPSA Institut d.o.o. Sarajevo radit će studiju izvodljivosti za izgradnju žičare na lokalitetu Nahorevo - Nahoravska brda, saznaje Akta.ba.

Obzirom da je ponuda ponuđača IPSA Institut d.o.o. Sarajevo, ocijenjena kao prihvatljiva, Komisija za nabavku usluga roba, vršenju usluga i izvođenje radova Općine Cenatr predložila je prihvatanje ponude kao najpovoljnije za nabavku usluga izrade studije izvodljivosti za izgradnju žičare na lokalitetu Nahorevo - Nahorevska brda.

Ukupna cijena ponude bez PDV-a je 13.669,15 KM i 15.993,15 KM sa PDV-om.

Rok za izvršenja usluge je 60 dana i način plaćanja 60 dana.

Na natječaju su se još nadmetali Institut za građevinarstvo IG d.o.o. Banja Luka i Design&QC d.o.o. Sarajevo, ali su njihove ponude ocijenjene neprihvatljivim.

Podsjećamo, Općina Centar već neko vrijeme pored Trebevićke, radi na projektu izgradnje još jedne žičare kabinskog tipa u Sarajevu koja bi išla od stadiona Koševo, odnosno od bolnice Jezero do Nahorevskih brda.

U okviru samog projekta planirani su mnogobrojini sadržaji kao što je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa za pratećim ugostiteljskim sadržajima.

Finansiranje projekta obezbijedilo bi se kroz budžet Općine Centar, putem privatnog kapitala i EU fondova.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top