Skenderija "zrela" za renoviranje, ali dozvola nema

skenderija idejno rjesenje trgaDirektor KJP Centar Skenderija Sarajevo Damir Petrinić kazao je da nema, a niti su mu tražene neke informacije koje bi mogle ukazivati na prodaju Skenderije. O navodnoj prodaji, kaže, saznao je samo iz medija.

''Mi odgovorno tvrdimo, Uprava Skenderije, Nadzorni odbor, da nemamo te informacije, a niti su tražene neke informacije koje bi mogle implicirati da je neka prodaja u pitanju ili da su neki pregovori u toku. Kod nas nije došao niti neki investitor, niti je neko treće lice tražilo neke podatke od nas koji mogu naslutiti da se radi o nekim pregovorima, o nekim predradnjama koje treba da služe kao osnova za neku buduću prodaju'', kazao je Petrinić.

Ali, ono što sigurno zna, jeste to da objekat Skenderija treba rekonstrukciju, renoviranje, dodao je. U tu svrhu je planiran budžet u 2023. godini od skoro 10 miliona KM, a sredstva su namijenjena za tri prioritetna projekta rekonstrukcije - Dom mladih, sanaciju platoa i sanaciju ledene dvorane.

''Nažalost, za sva tri projekta još uvijek nismo dobili dozvole za rad'', kaže Petrinić.

Za Dom mladih, pojašnjava, imaju spremnu projektnu dokumentaciju, a prije godinu dana predali su zahtjev za urbanističku dozvolu, kao prvi korak za gradnju. Međutim, s obzirom da su u zaštitnom pojasu, od 2021. godine čekaju odluku o stavljanju Centra Skenderija na listu nacionalnih spomenika.

(Oslobođenje/foto:sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top