Turistička zajednica uskoro gradi prvi informativni centar za turiste u Sarajevu

turisticka zajednica ks info centar 3DTuristička zajednica Kantona Sarajevo uskoro će početi s izgradnjom modernog informativnog centra za turiste, koji će biti smješten na Baščaršiji u ulici Ćurčiluk mali.

Turistički informativni centar, čiju gradnju u potpunosti finansira Turistička zajednica Kantona Sarajevo bit će izgrađen u blizini saobraćajnice koja graniči s parcelom s južne strane, a pješački dio zone i ozelenjeni park je s preostale tri strane objekta. Administrativne procedure su završene, a gradnja počinje po izdanju građevinske dozvole od Općine Stari Grad.

Informativni centar u kojem će turisti imati priliku saznati sve što im je neophodno za ugodan boravak u Sarajevu, bit će izgrađen na Baščaršiji – Općina Stari Grad u kojoj je prema dosadašnjim podacima Turističe zajednice Kantona Sarajevo zabilježen najveći protok turista.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo nakon gradnje modernog turističkog informativnog centra na Baščaršiji planira graditi i turističke informativne centre na Ilidži i Bjelašnici.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top