U Centru „Safet Zajko“ gradit će se najveće dječije igralište u Sarajevu

Djecije igraliste 3D Safet ZajkoCentar za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ uskoro će biti bogatiji za još jedno dječije igralište koje će po svojoj veličini i sadržajima biti najveće u Sarajevu.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktorica firme „Mibral“ d.o.o. Sarajevo Maja Bralović – Smith potpisali su danas Ugovor za izvođenje radova na izgradnji dječijeg parka u sklopu Centra „Safet Zajko“ u vrijednosti od 299.984 KM.

Park sa pet kula će se prostirati na površini od oko 1.000 metara kvadratnih, i moći će da primi i do 150 djece odjednom, što ga čini najvećim igralištem u Sarajevu.

Načelnik Efendić je istako kako je Centar “Safet Zajko” najveće mjesto u gradu Sarajevu za odmor i rekreaciju svih generacija, a posebno najmlađih, te da bez obzira na veliki broj postojećih sadržaja za djecu, uvijek nedostaje novih.

“Interes za korištenje dječijih igrališta je veliki i mi smo se odlučili da izgradimo jedan veliki dječiji park koji će biti do sada najveće dječije igralište u gradu Sarajevu, a vjerovatno i u BiH, i mislim da takvo do sada nije nigdje ni izgrađeno. To je zapravo jedno trospratno igralište koje u jednom trenutku može da primi 150 djece. Na nekih 1.000 kvadratnih metara prostora će biti smješteni kule i tobogani koji se izdižu na tri sprata i vjerujem da će za sve naše mališane biti jedna velika atrakcija da već od proljeća mogu da koriste jedno takvo igralište”, rekao je načelnik Efendić.

Direktorica firme Mibral d.o.o. Maja Bralović – Smith je izrazila zadovoljstvo što njihova firma učestvuje u jednom ovakvom projektu za najmlađe sugrađane.

“Zaista specifičnost ove velike kule je nešto što nismo ni mi do sada ni vidjeli ni radili, i mislim da će to ovome parku dati jednu posebnu dimenziju, pored toga što se prostire na nekih gotovo 1.000 kvadrata. Jako nam je bitno da ovaj projekat izvedemo kvalitetno, da i podloga i guma i sve što je sastavni dio ovog projekta bude urađeno kako treba i da nas služi sve dugo. Sa radovima ćemo početi čim se stvore uslovi i nastojat ćemo da ga što prije završimo, da se pusti na korištenje”, rekla je direktorica Maja Bralović-Smith.

Prilikom današnjeg potpisivanja Ugovora načelnik Efendić je najavio i nove sportske sadržaje koji će se graditi na prostoru novogradske općine. Kazao je da je u Centru “Safet Zajko” u toku izgradnja teniske dvorane koju Općina realizira u saradnji sa teniskim klubom “Gem”, a koja će imati dva teniska terena standardnih dimenzija i dva manja za trening.

“To je također prva teniska dvorana u Sarajevu kao namjenski izgrađen objekt, ostalo su sve improvizirani prostori u zimskim mjesecima, određeni baloni itd. Također, ubrzo ćemo potpisati Ugovor za ugradnju umjetne trave na stadionu “Otoka” i rasvjete, kao i za postavljanje balona za korištenje dijela sportskih terena u Centru “Safet Zajko” u zimskim uslovima, tako da će biti sadržaja i za najmlađe i za sportiste. Veliki interes je izražen kod svih sportskih škola u Novom Gradu, a mi se trudimo da im omogućimo što bolje uslove”, kazao je općinski načelnik Semir Efendić.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top