U planu gradnja glamping kompleksa na Kozari

park kozara foto visit bih

Planom parcelacije lokaliteta Pašini konaci u Nacionalnom parku Kozara predviđena je nova turistička ponuda - glamping, odnosno kampovanje u luksuznim šatorima namijenjeno korisnicima koji nisu spremni da žrtvuju udobnost za vrijeme boravka u prirodi.

Predviđena je gradnja 19 drvenih kućica - brvnara i pet drvenih platformi sa šatorima i terasama, gdje će 80 odsto jedinica biti projektovano sa kuhinjom i kupatilom, kao i uređenje kamp parcela za kampere, a u centralnom dijelu trg i ognjište, te pješački prilazi do smještajnih i servisnih objekta.

Osim smještajnih kapaciteta, planirana je izgradnja otvorenih sportskih terena i dječijih igrališta, centralnog objekta sa administrativnim dijelom, recepcijom i servisom, te poslovnog objekta sa trgovačkim i ugostiteljskim sadržajima i parkinga sa 38 mjesta.

Planirani su uređenje korita bujičnog potoka Gračanica i djelimična kolektorizacija ispod saobraćajnih površina, kao i postavljanje više kolskih i pješačkih mostova preko ovog vodotoka.

Travnate površine predviđene su za rekreaciju, pješačke staze, mobilijar za odmorišta i privremeno postavljanje šatora.

Područje Pašini konaci površine je 2,9 hektara već dugi niz godina je zapušteno, u dobroj mjeri zahvaćeno širenjem obližnjih šuma. Putevi su devastirani i neuslovni za odvijanje putničkog saobraćaja.

U cjelosti je u vlasništvu Republike Srpske, a njime upravlja Nacionalni park Kozara.

Nakon što je usvojen u Skupštini grada Prijedor, nacrt ovog plana upućen na javni uvid koji traje do 12. augusta.

(eKapija.com)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top