U potpunosti omogućen prilaz osobama sa invaliditetom na Trebevićkoj žičari

polazna stanica zicara yt scr sep 2019

Samostalan prilaz i korištenje Trebevićke žičare u potpunosti je omogućen invalidnim osobama, a nakon što su okončani radovi na dijelu vanjskog uređenja.

Jedna od najvećih sarajevskih atrakcija i najuspješnijih poslijeratnih investicija, sada je u cjelosti prilagođena prema najvišim evropskim i svjetskim standardima za invalidne osobe i na polaznoj i na dolaznoj stanici.

Osim osiguranih i označenih parking mjesta, osposobljeni su funkcionalni lift i ulazna rampa po najvišim standardima, a gondole su projektovane za nesmetan ulazak osoba sa smanjenom mobilnošću.

Na dolaznoj stanici je osim lifta postavljena i rampa za izlazak iz objekta, te za bezbjedan pristup Trebeviću, popularnom sarajevskom izletištu.

Trebevićka žičara kao jedna od najvećih investicija ove gradske administracije nastavlja da privlači veliki broj posjetilaca, a naša je obaveza da taj objekt čuvamo i razvijamo u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.

Na ovaj način, Grad Sarajevo nastavlja razvijati najveći sarajevski park i veliku turističku atrakciju koja je u potpunosti opravdala svako ulaganje.

(sa-c.net)

Komentari  

#1 vedo82 27-09-2019 14:12
Ovo je super napravljeno dole u gradu. Ali imam jednu zamjerku. Zasto rampa na Trebevicu nije napravljena kao serpentina? Nego je jako strma i mislim da se veoma tesko odnosno skoro nemoguce popeti sam sa invalidskim kolicima do stanice na trebevicu. Zene sa djecom i djecijim kolicima ce takoder imati problema da se popnu uz tu strmu rampu. Ima mjesta, moglo se napraviti fino kako se htjelo sa malim usponom.

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top