Ulica Džemala Bijedića obogaćena sa više od 250 novih stabala

ulica dzemala bijedica okt.2021Općina Novi Grad Sarajevo kroz aktivnosti na realizaciji investicionih projekata i sporazuma sa KJKP “Park” ove godine finansira sadnju oko 700 novih stabala različitih vrsta na više od 20 lokacija.

Više od dvije stotine i pedeset stabala listopadnog i četinarskog drveća ove jeseni bit će zasađeno s obje strane novoizgrađene dionice ulice Džemala Bijedića.

Hortikulturno uređenje uslijedilo je nakon što je završena rekonstrukcija i proširenje oko kilometar ove saobraćajnice, sa dvije na četiri kolovozne trake, izgradnja pješačkih staza i kružnog toka kod ulaza u Bingo centar. Tako će ulicu Džemala Bijedića krasiti dvostruko više stabala nego što ih je bilo prije rekonstrukcije i proširenja saobraćajnice, kada je veći broj stabala bilo neophodno ukloniti zbog radova.

Saobraćajnica će biti obogaćena stablima Graba, Bagrema, Jasena i Tuja, te ukrasnog Bora i Javora, kao i žive ograde, ukrasnog grmlja, te će na pojedinim mjestima biti ubačene cvijetne gredice, koje će krasiti ovaj dio općine. U sklopu ovih radova izvršit će se i uređenje unutrašnjosti kružnog toka.

Također, u narednom periodu sve glavne saobraćajnice bit će oplemenjene novim drvećem, dopunom na mjestima gdje nedostaju, kao i sadnjom novih stabala na mjestima gdje ih nema, kako bi novogradska naselja bila ljepša i ugodnija za življenje, sa što više zelenila.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top