Umjesto ruševina u Kampusu novi park

kampus aug 22 22 foto vlada ks

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto posjetio je danas Kampus Univerziteta u Sarajevu, gdje se uveliko radi na uređenju trim staza, šetnice te prostora za odmor i rekreaciju.

Kako se premijer Forto uvjerio na licu mjesta, nekadašnje ruševine i zapušteni prostor u središtu grada postaju prelijepi park. U toku je prva faza planiranih radova na nekada mračnoj i opasnoj lokaciji, a nakon toga slijedi postavljanje mobilijara. Park neće biti namijenjen samo za studente, već za sve građane.

„Završetak radova u septembru ćemo obilježiti zajedno. Izgradit ćemo društvo znanja, između ostalog, pretvaranjem mraka, šiblja i šaši u osvijetljeni prostor za građane, a posebno djecu i mlade“, naveo je premijer Forto, najavljujući i skori početak gradnje moderne zgrade Univerzitetske biblioteke, što će biti početak izgradnje novog Kampusa.

Ovom prilikom, premijer Forto izrazio je zahvalnost ministrici za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Aleksandri Nikolić, rektoru Univerzitet u Sarajevu Rifatu Škrijelju i načelniku Općine Novo Sarajevo Hasanu Tanoviću na angažiranosti na ovome projektu.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top