Završeni radovi na izgradnji stepeništa u Ulici Soukbunar

stepeniste soukbunar foto centar ba

Radnici građevinske firme „Sela“ uspješno su priveli kraju radove na izgradnji stepeništa i staze u Ulici Soukbunar kod broja 34.

Realizacija ovog projekta planirana je na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanjem infrastrukture unutar njihovih naselja, a okončanjem radova stanovnicima naselja Soukbunar je riješen višegodišnji problem otežanog kretanja, naročito u zimskom periodu.

Radove su izvodili radnici građevinske firme „Sela“, a projekat sanacije u cijelosti je finansirala Općina Centar u iznosu od 112.053 KM.

Prvobitno su izvođeni radovi na rušenju betonske ploče, zatim ručni iskop zemlje i kamena nakon čega je uslijedilo nasipanje i nabijanje tampona. Zatim su završeni radovi na betoniranju potpornih zidova, nakon čega je uslijedilo betoniranje dijelova staze, te ugradnja armature u betonsku ploču. Postavljene su betonske ploče koje su otporne na habanje, manje klizave, a u zimskom periodu otporne na smrzavanje i posipanje soli, kao i nova rukohvatna ograda koja će biti od velike pomoći u svakodnevnoj komunikaciji posebno starijim osoba tokom zimskih mjeseci. Preostalo je još čišćenje gradilišta i odvoz šute.

Općina Centar kroz realizaciju projekata sanacije i rekonstrukcije stepeništa i pristupnih staza stanovnicima centralne gradske općine nastoji olakšati pristup domovima.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top