Završeno više od 70% radova na zgradi Općine Stari Grad

opstina stari grad nov 06 19

Do kraja sedmice bit će završena zamjena bravarije na posljednjem, VI spratu općinske zgrade, a uporedo s tim uklanja se stara bravarija sa stubišta. Do petka će biti postavljena nova metalna konstrukcija na stubišne otvore, a ustakljivanje će početi sljedeće sedmice.

Prema informacijama Tima za implementaciju kapitalnih projekata, do sada je završeno više od 70% radova na ovom objektu koji uključuju zamjenu bravarije, postavljanje novih rasvjetnih tijela, izgradnju nove kotlovnice…Danas se očekuju ekipe Sarajevogasa da izvrše priključenje nove kotlovnice.

Nakon što se završi zamjena bravarije na stubišnim otvorima pristupit će se radovima na finaliziranju fasade na dijelu zgrade iznad glavnog platoa. Fasada iznad glavnog ulaza je završena i radi se demontaža skele. Nakon toga preostaje još zamjena bravarije i rasvjetnih tijela, te postavljanje fasade na sjevernoj strani objekta, između I I VI sprata. Posljednji će se raditi prizemlje – ulaz i šalter sala, te pasarela između Objekata A i B. I ovaj projekat, kao i preostala dva kapitalna projekta ( podzemna garaža i Dom zdravlja Stari Grad) bit će završeni do kraja godine.

Općina Stari Grad finansira radove koji se izvode na objektu kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj, a vrijednost investicije je 1,9 miliona KM.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top