Bjelašnica dobija još 35 apartmana do kraja 2020.

01 apartmani bjelasnica telinvest visual

Bjelašnica bi krajem ove godine trebalo da bude bogatija sa još 35 apartmana površine od 44 do 75 m2. Investitor je sarajevska firma Telinvest koja u izgradnju ovog apartmanskog objekta ulaže oko 5 mil KM.

Direktor Telinvetsa Suad Hasanbegović kaže za eKapiju da je realizacija projekta apartmanskog objekta u Babinom Dolu na Bjelašnici počela u maju ovde godine kada su na licitaciji od općine Trnovo kupili zemljište za izgradnju.

"Od tada traju aktivnosti na ishođenju urbanističke dozvole, raznih saglasnosti potrebnih za dobijanje građevinske dozvole i izrada idejnog i glavnog projekta. Takođe smo, u sklopu odobrenja za izvođenje pripremnih radova na gradilištu, otpočeli sa radovima širokih otkopa i nivelacije terena. Do sada smo uradili 80% ovog posla" - objašnjava nam Hasanbegović.

Dodaje da je lokacija budućeg objekta, bruto površine 4.065 m2, preko puta apartmana Srebrna lisica.

"Budući vlasnici će imati divan, otvoren pogled na Babin Do i skijališta, kao i na već izgrađene objekte na Bjelašnici II. Direktno iz objekta će se moći na skijama pristupiti do staza i ski liftova, a isto tako će se na skijama moći vratiti do objekta."

Direktor Telinvesta ističe da će se u izgradnji koristiti najsavremeniji materijali koji odgovaraju planinskim uslovima.

"Biće ugrađena vanjska Schuco aluminijska bravarija sa troslojnim staklom, kao i kvalitetna unutrašnju stolarija. Podne obloge će biti urađene sa kvalitetnim parketima, a u kupatilima će biti ugrađena talijanska keramika sa sanitarijama. Svaki apartman će imati mogućnost ugradnje kamina.

Objekat će imati 34 garažna mjesta na dvije suterenske etaže, kao i 8 natkrivenih parking mjesta ispred objekta. Takođe, budući vlasnici će imati i 35 skijašnica smještenih u suterenu."

Kompletne radove izvodi sarajevska firma Neimari sa svojim podizvođačima, dok je projekat izradila projektantska kuća Studio ARH iz Sarajeva.

Cijena kvadrata se kreće od 3.000 do 3.200 KM sa PDV-om, u zavisnosti od spratnosti i položaja apartmana, objašnjava Hasanbegović.

"Cijena ostaje ista i kada objekat bude gotov iz razloga što smo mi zatvorili kompletnu konstrukciju finansiranja i nećemo raditi finansiranje iz predprodaje".

Hasanbegović nam kaže da je završetak izgradnje apartmantskog objekta planiran za kraj 2020.

"Zbog trenutne situacije sa virusom korona radovi će se odvijati otežano, a možda će se morati i zaustaviti. Zbog toga je vrlo vjerovatno da ćemo morati i pomjeriti rok završetka objekta".

Dodaje da su u vandrenim situacijama ljudi oprezni sa ulaganjima i trošenjem novca, što je, kako kaže, sasvim razumljivo, pa i prodaja ide usporeno.

(eKapija.com)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top