FOTO - Izgradnja kina Cineplexx u centru Sarajeva

06 multiplex marijin dvor jul 05 20

U toku je izgradnja multipleks kina Cineplexx u Sarajevu sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijim tehnologijama. Kino se prostire na 5.000 kvadratnih metara.

Finansijski direktor Cineplexxa i Constantin Film grupacije Christof Papousek je izrazio zadovoljstvo zbog reaktiviranja rada i aktivnosti u Sarajevu na realizaciji projekta multipleks kina.

Cineplexx Sarajevo će biti i jedna od lokacija za Sarajevo Film Festival koji služi kao zajednička platforma za filmski biznis čitave regije, postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u ovom dijelu Evrope.

Constatin Fim - Holding GmbH je osnovan 1951. godine u Austriji kao filmska distribucijska kuća. Cineplexx International GmbH je započeo širenje 2009. godine u susjedne zemlje te je otvoreno prvo kino izvan Austrije - u Bolzanu, u Svejernom Tirolu. Danas Cineplexx ima jaku tržišnu poziciju u 48 multipleks i šest tradicionalnih kino lokacija u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Italiji, te od početka juna u Rumunjskoj. S oko 1.500 zaposlenika, Cineplexx kina godišnje posjeti oko 12 miliona posjetitelja.

(sa-c.net)

Komentari  

#2 EminErkocevic 08-07-2020 10:33
Fache, mislim da ce ovi elementi imati fin izgled, kada sve bude gotovo. Ova bijela facada sa zutim plocama ce biti dobro. Ali eto, vidjet cemo kan sve bude gotovo :) LP
+2 #1 Fache 07-07-2020 11:04
Super za kino ali ovaj vanjski izgled je nesto grozno... I na Stupu bi bilo grozno a ne u centru. Isto kao da su bez ikakvog plana i projekta nasumicno konstruktivni elementi poredani... tzv. "random arhitektura" :D

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top