Gradnja nove bolnice u Trebinju mogla bi početi na proljeće

trebinje klinicki centar visual 4

Gradnja nove bolnice u Trebinju, koja će se nalaziti u naselju Pridvorci, mogla bi da počne na proljeće sljedeće godine, izjavio je načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula.

Furtula je rekao novinarima da je inicijativu za izgradnju nove bolnice prihvatilo resorno ministarstvo, te da lokacija u Pridvorcima zadovoljava početne uslove da objekat bude izgrađen, ali i povezan sa gradom u saobraćajnom i infrastrukturnom smislu.

"Dobili smo obećanje resornog ministarstva da gradnja počinje čim projekat bude završen. Vjerujem da ćemo na proljeće na terenu vidjeti temelje buduće bolnice", naveo je Furtula, te dodao da je u nadležnosti grada otklanjanje administrativnih i drugih barijera.

On je napomenuo da će Skupština grada Trebinja na današnjoj sjednici, koja je u toku, donijeti odluku da se pristupi izradi regulacionog plana za izgradnju nove bolnice.

"Uradili smo projektne zadatke kako će ona izgledati. Mislim da je riječ o paviljonskom tipu, najprije će se napraviti primarni i sekundarni sadržaj, a kasnije razvijati taj kompleks sadržajima i klinikama. Dobićemo kompleks koji će zadovoljiti potrebe ne samo Trebinja, nego i šire regije", rekao je Furtula.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Hercegovini neophodna nova bolnica čija će izgradnja, prema prvim procjenama, koštati najmanje 30 miliona KM.

On je dodao da je stručna javnost ocijenila da bi bilo idealno da lokacija nove bolnice bude bliže gradu.

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili na današnjoj sjednici, između ostalog, odluku o izvršenju budžeta grada za šest mjeseci ove godine, a pred odbornicima je i prijedlog odluke o pristupanju izradi regulacionog plana "Pridvorci - nova bolnica".

(Srna)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top