Hotel Hilton u Sarajevu čeka potrebnu dozvolu, početak gradnje tokom godine

03 lokacija feroelektro hotel hilton 02.nov.2017

Dugo najavljivana gradnja hotela Hilton zbog komplikovanih administrativnih prepreka još nije pomjerena s mrtve tačke, ali bi građevinske mašine u toku 2019. godine mogle biti dovezene na atraktivnu parcelu u centru Sarajeva.

Amela Kulaglić iz Službe za urbanizam Općine Stari Grad Sarajevo kazala je za Klix.ba da je postupak izdavanja odobrenja za građenje u toku.

"Čekamo da nam insvestitor dostavi potrebnu dokumentaciju tako da bismo mi mogli završiti svoj dio postupka. Prvobitno je dostavljen nepotpun zahtjev. Koliko brz bude investitor, toliko ćemo i mi brzo završavati svoj dio posla", kazala nam je Kulaglić.

Urbanistička saglasnost je, kako saznajemo, izdata investitoru, ali ona po zakonu ne daje mogućnost gradnje.

"Urbanistička saglasnost po zakonu ne daje mogućnost gradnje. Mogućnost gradnje daje samo odobrenje za građenje i to pravosnažno. Ja se nadam da će to biti brzo pa da ćemo moći kompletirati predmet i zatvoriti ga", rekla je Kulaglić za Klix.ba.

Kako saznajemo, do kraja marta trebalo bi da delegacija internacionalnog lanca hotela Hilton iz Londona dođe kako bi se potpisala neophodna dozvola s turskim investitorom Fatihom Kolom.

(Klix.ba/foto:sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top