Hrasnica će dobiti novu sportsku dvoranu, raspisan tender za izradu glavnog projekta

hrasnica dvorana rp

UNDP BiH je objavio tender za pripremu glavnog projekta i supervizije izgradnje sportske dvorane u Hrasnici.

"Općina Ilidža je pokrenula projektovanje Sportske dvorane u Hrasnici u ulici Šehitluci na lokaciji postojećeg sportsko-rekreacionog centra Famos u Hrasnici. Idejnim projektom i na osnovu izdate urbanističke saglasnosti je planirana izgradnja novog objekta na mjestu starog objekta koji je potrebno predhodno porušiti i očistiti lokaciju", ističe se u projektnom zadatku.

Prema njemu izabrani projektant treba da izradi projekat rušenja postojeće sale, zatim glavni projekat svih faza, projekat vanjskog uređenja, projekat opreme i mobilijara i pružu uslugu projektantnog nadzora.

Postojeća sportska sala sa pripadajućim vanjskim prostorima se nalaze unutar sportskog kompleksa fudbalskog stadiona Famos, a objekti su izgrađeni 60-tih godina prošlog vijeka.

Modernim izgledom sportska dvorana u Hrasnici će definitivno unaprijediti kompleks oko stadiona Famosa, koji je posljednjih godina bio prilično zapušten i u lošem stanju, a prvi korak ka poboljšanju njegovog izgleda načinjen je izgradnjom terena sa umjetnom travom.

Završetak radova je planiran do maja 2023. godine.

(akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top