Investitori najavili nastavak gradnje Buroj Ozonea

buroj ozone yt aug 16

Predstavnici kompanije Buroj International Group d.o.o, na čijem čelu je Ismail Ahmad, posjetili su Vanjskotrgovinsku komoru BiH, gdje ih je dočekao predsjednik Ahmet Egrlić.

Direktor Buroj Internationala predstavio je mega projekt Buroj Ozone – najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi, koji gradi ova kompanija u Trnovu.

Realizacija ovog projekta, istakao je, uveliko će doprinijeti napretku i razvoju turizma u Bosni i Hercegovini.

"Prikupljena je sva potrebna dokumentacija, pribavljenje su sve urbanističke dozvole, dovedena je infrastruktura, struja, voda, gas i pristupni putevi na gradilištu, čime su stvoreni svi preduslovi za nastavak gradnje i finaliziranje projekta", istakao je Ahmad.

Ovaj projekt će, kako je kazao Egrlić, doprinijeti unapređenju turističke ponude Bosne i Hercegovine, a istakao je i spremnost Komore da pruži svu neophodnu pomoć i podršku u njegovoj realizaciji.

Podsjetimo da je ovaj projekt najavljen prije više od pet godina kada je rečeno kako će Buroj Ozone biti jedan od najvećih turističkih gradova u Jugoistočnoj Evropi. Najavljivano je i kako će to biti projekt od nekoliko milijardi maraka, međutim, nade da će se to desiti vrlo brzo su iščezle.

Kako se godinama nije ništa radilo, a ni investitori nisu bili dostupni javnosti, vjerovalo se kako od Buroj Ozonea neće ni biti ništa.

Međutim, izgleda da investitor nije odustao, a da li će se stvarno u narednom periodu raditi konkretnije na realizaciji ove ideje ostaje samo da se vidi.

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top