Izgradnja medicinskog kampusa mogla bi početi 2020. godine

medicinski kampus banjaluka maketa

U Banjaluci je prezentovan plan izgradnje medicinskog kampusa. Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Siniša Janjetović rekao je da se nada da će sljedeće godine biti obezbijeđena sredstva i da će početkom 2020. godine početi izgradnja medicinskog kampusa u Banjaluci, vrijednog oko 45 miliona eura.

On je istakao da medicinski kampus, čija je gradnja planirana na Paprikovcu gdje je smješten i Univerzitetski klinički centar RS, treba da se sastoji iz dva građevinska objekta u kojima bi bili smješteni Medicinski fakultet, Fakultet zdravstvene njege, Centar za istraživanje i obrazovanje i Srednja medicinska škola. On je dodao da resorno ministarstvo projekat izgradnje i opremanja medicinskog kampusa vodi od 2012. godine, kada je urađena studija izvodljivosti.

Prof. dr Vlado Đajić istakao je da je i više nego zadovoljan jer ostvaruju san da pored reprezentativnog i funkcionalnog kliničkog centra na istoj lokaciji imaju i nastavnu bazu, medicinski fakultet i medicinsku školu zajedno sa centrom za istraživački rad, te da će to uveliko doprinijeti unapređenju zdravstvenog sistema Republike Srpske.

Direktor predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre rekla je da banka prati razvoj i pripremu projekta, te se nada da će, kada se steknu uslovi, moći razmotriti njegovo finansiranje, jer je riječ o dugoročnom partnerstvu sa Srpskom i BiH za razvoj zdravstvenog sektora. Dubravka Negre je ovom prilikom posjetila našu ustanovu te obišla novoizgrađeno Sjeverno krilo kao i rekonstruisani Centralni medicinski blok.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top