Izgradnja nove zgrade MUP-a KS planirana na starom gradilištu upravne zgrade ViK-a u Kolodvorskoj ulici

objekat vik paromlinska foto avazSkupština KS je na nastavku Desete radne sjednice usvojila Odluke kojom se daje saglasnost na nacrt Ugovora o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” Sarajevo koji će biti zaključen pred notarom između Kantona Sarajevo, kao sticaoca i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”, kao prenosioca.

Odluka tretira prostor i nedovršeni objekat čija je gradnja počela krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća sa namjenom smještaja upravne zgrade "Vodovoda i kanalizacije" na ovom lokalitetu, u ulici Kolodvorska, u blizini nekadašnje direkcije "Energoinvesta". Nakon početnih radova, već decenijama nije došlo do okončanja započete gradnje.

Danas usvojena Odluka predstavlja jedan od prvih koraka koji će ponovno građevinski "oživiti " ovaj prostor i to izgradnjom dugoočekivane nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Policijske uprave Novo Sarajevo.

Prema riječima ministra MUP-a KS Admira Katice, naredni koraci Vlade, Ministarstva i Zavoda za izgradnju podrazumijevaju rušenje postojeće građevinske konstrukcije i pokretanje gradnje potpuno novog objekta, površine cca 25 000 kvadratnih metara, sa brojnim namjenama potrebnim za optimalno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top