Izgradnja poslovno-sportskog centra u Trnovu se odvija bez problema

psc trnovo sep 27 21 foto oslobodjenje

Izgradnja poslovno-sportskog centra u Trnovu u okviru kojeg se grade hotel, administrativni i relaks objekat te sportska dvorana za sada se odvija bez problema. U sklopu ovog objekta planirana je gradnja i dvije servisne saobraćajnice. Prema projektu, tlocrtno gledano, ovaj kompleks sastoji se od tri različita pravougaonika međusobno povezana.

Instalacije

Trenutno, kada je u pitanju administrativni objekat, izvode se radovi na armiranobetonskoj monolitnoj konstrukciji. U objektu relaks centra okončani su radovi na konstrukciji, izvodi se hidroizolacija ravnog krova, te se u skorije vrijeme kreće sa izvođenjem radova na bravarskim radovima zatvaranja objekta.

Kada je riječ o dvorani, završena je montažna konstrukcija, kao i pokrivanje panelima. U unutrašnjosti objekta izvode se radovi na vodovodnim, kanalizacionim instalacijama, kao i krovne oborinske instalacije. Fasada je započeta sa južne strane ugradnjom lima sa prethodnim slojevima termičke i hidroizolacije.

U okviru infrastrukture u PSC Trnovo izvode se radovi na polaganju primarnog voda oborinske i fekalne kanalizacije sa ugradnjom revizionih okana. U toku je i izvođenje zemljanih radova za izgradnju tribina.

Prethodno su izvedeni radovi na instalaciji trafostanice Bjelašnica apartmani 9, kao i temeljima balon-hale.

"Danas Bjelašnica podsjeća na mali grad. Mnogima ova promjena ne prija, mnogi se bune, ali jedno je sigurno, to je da je Bjelašnica sve punija i ljeti i zimi. Cilj nam je da Bjelašnica ima sadržaj za svakoga. Za mlade izlasci, za skijaše planina, za turiste dobar lift za panoramsko razgledanje, za djecu zabavni parkovi, za prave avanturiste adrenalinske planinarske staze, a za ljubitelje prirode ima mnoštvo staza za šetnju, dalje od zgrada i buke. Izgradnjom i obnovom saobraćajnica, izgradnjom kružnih tokova i omogućenjem kružnog protoka saobraćaja, te izgradnjom podzemne garaže i parking prostora sve je dosta organizovanije."

Širenje ponude

Poslovno-sportski centar, za koji Općina sama finansira izgradnju, bez kreditnog zaduženja, upotpuniće ponudu Bjelašnice nedostajućim sadržajima. Cilj nam je da Bjelašnica bude pravi turistički centar, ali i da zadrži planinski duh, istakao je Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo. Gradnja je počela 2019, a procijenjena vrijednost projekta je 16,9 miliona KM. U Općini Trnovo uvjereni su da će najbolji domaći, regionalni evropski klubovi dolaziti da treniraju ovdje, te će se i na taj način proširiti turistička ponuda. Poslovno-sportski centar Trnovo ubrzo će biti jedan od glavnih sportsko-rekreacionih centara u ovom dijelu Evrope.

(Oslobodjenje)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top