Jahorina do kraja 2021. bogatija za 38 luksuznih apartmana

hotel poljice jahorina 3DJahorina će do kraja 2021. godine biti bogatija za novi objekat – aparthotel Poljice koji niče na samoj stazi.

Banjalučka kompanija Drvoprodex počela je izgradnju objekta od 3.265 m2 površine na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Jahorini. Aparthotel će imati 38 pametnih apartmana koji će dizajnerski i arhitektonski biti u stilu modernih zimskih hotela, sa fasadom potupno prilagođenom ambijentu.

Kako su najavili iz prnjavorske firme Gradip, koja je izvođač radova, projekat je trenutno u fazi izvođenja grubih građevinskih radova.

Objekat se nalazi na samoj stazi Poljice i okrenut je licem ka centralnim turističkim sadržajima, dok je u pozadini objekta gusta borova šuma.

''Mir, zelenilo sa jedne, i neposredna blizina staze, brojnih restorana i kafića sa druge strane, budućim stanarima ovog kompleksa pružaju komfor, sigurnost i luksuzan enterijer koji su idealni za odmor'', ističe investitor i dodaje da smart apartmani na Jahorini predstavljaju uvod u projekte koje će Drvoprodex realizovati u budućnosti.

Iz kompanije Drvoprodex poručuju da će ovo biti jedan od najmodernijih aparthotela na Jahorini koji će svojim korisnicima nuditi i usluge recepcije 24h/7 dana u sedmici, sa kontrolom ulaska u apartmane putem IRD kartice.

''Smart apartmani će biti površine od 27 do 78 m2 i biće opremljeni najsavremenijim uređajima za kontrolu i upravljanje toplotnom i električnom energijom. Kupci apartmana će moći da iz udobnosti svojih domova, ma gde se nalazili, "upravljaju" potrošnjom energije u apartmanu, čime se smanjuju troškovi održavanja i postiže vrhunska ekonomičnost u eksploataciji'', ističe investitor.

Dodaje da će u okviru objekta biti smješteni i restoran, skijašnica, ulazni hol, kao i recepcija koje će svi kupci apartmana moći da koriste. Dvoetažni restoran imaće 284 m2 i terasu sa koje se pruža pogled na samu skijašku dolinu.

Arhitekta objekta Aleksandar Lilić je rekao da je izazov za svakog arhitektu da objekat prilagodi prirodi i prirodnom okruženju, posebno tamo gdje je njena ljepota tako raskošna, kao što je to slučaj na Jahorini.

''Ono što se nadam da smo ovim projektom uspjeli da napravimo je da njegova struktura, volumen i vizuelni identitet budu što bliži okruženju, da objekat bude sastavni dio prirode, odnosno da odaje utisak da je iz nje i nastao. Vizuelni identitet objekta je nešto čemu je posvećena posebna pažnja, pažljivim odabirom materijala, kako na fasadi, tako i u enterijeru u čijem komforu će budući korisnici moći zaista da uživaju'', istakao je Lilić.

(eKapija)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top