Krenula “apartmanizacija” Trebevića: Prvi objekat te vrste uveliko se gradi

trebevic residences 3D visual

Na Trebeviću je ovih dana krenula izgradnja zgrade sa apartmanima, što je prvi objekat te vrste na ovoj planini iznad Sarajeva, piše BiznisInfo.

Osim jednog hotela, ostali objekti na ovoj planini su uglavnom restorani, zabavni parkovi itd. Osim toga, nedavno je izgrađena i poslovna zgrada kompanije Symphony, ali dosta niže, prekoputa Sunnylanda.

Trebević je dugo odolijevao “apartmanizaciji”, ali izgleda da je tome došao kraj.

Novi trend gradnje apartmana, koji je već dugo prisutan na planinama kao što su Bjelašnica i Jahorina, sada je očito zahvatio i Sarajevu najbližu planinu.

Prva zgrada apartmanskog tipa – Trebević Residence – uveliko se trebevic residences foto fb sep 2021gradi, odmah iznad sportsko-rekreativnog centra Brus, a ispod ugostiteljskih objekata Vila Andrea i Trebevićki raj (teritorija koja pripada RS-u).


Kako navode investitori, u funkcionalnom pogledu objekat se sastoji od suterena, prizemlja i 5 etaža. Objekat sadrži 54 apartmanske jedinice različitih kvadratura (od 34.90 do 53.30 m2).

U suterenskoj etaži projektovano je 16 parking mjesta sa manipulativnim prostorom, tehničkim prostorijama, te stepenišnom vertikalom sa liftom.

Pristup podzemnoj garaži je sa nivoa partera gdje je smješteno još 8 parking mjesta natkrivenog tipa. Oko objekta je predviđen 21 parking prostor za automobile.

(biznisinfo.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top