Lidl u blizini Sarajeva gradi skladište i distributivni centar za BiH i CG

Lidl BH Sarajevo Lepenica nov.2023U toku je izgradnja mega skladišta i logističkog centra njemačke trgovačke kompanije Lidl u Lepenici kod Kiseljaka. Kao što je ranije objavljeno, kompanija Lidl je zvanično stupila na tržište Bosne i Hercegovine svojim prvim objektom koji je već izgrađen u Bijeljini. Na lokaciji u Sarajevu su već završeni pripremni radovi na parceli veličine preko 1000 metara kvadratnih, u krugu nekadašnje tvornice Energoinvest TDS u opštini Novi grad te se očekuje početak izgradnje prvog objekta u ovom gradu.

Kada je riječ o skladištu i logističkom centru, u toku su pripremni i zemljani radovi na parceli koja se nalazi nadomak Sarajeva uz autoput Koridor 5c. Sama lokacija će omogućiti dobru infrastrukturnu vezu sa budućim lancem poslovnica u cijeloj Bosni i Hercegovini ali i Crnoj Gori čije tržište će skladište u Lepenici također opsluživati.

Pored navedenih tržišta naše zemlje i Crne Gore, kompanija Lidl istovremeno ulazi i na tržište Kosova i Sjeverne Makedonije.

Radove na terenu izvodi kompanija Bossil iz koje navode da je navedeno jedan od njihovih najzahtjevnijih projekata.

U nastavku možete pogleati trenutnu dinamiku radova na izgradnji skladišta i distributivnog centra kompanije Lidl u Lepenici.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top