Mostar najavljuje gradnju dvorane i gradskog bazena

04 sportska dvorana mostar 27.12.2016.

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić izjavio je za Večernji list kako je Grad dobio 9,5 miliona eura granta, te da se ide u gradnju sportske dvorane.

"Oko dvorane samo se pomaknuli korak naprijed. Osigurali smo 9,5 miliona eura grant sredstava od viših razina vlasti i EU-a. Tu ćemo ići u zaduženje za što tražimo suglasnost Gradskog vijeća. Gradski bazen ćemo također početi graditi ove godine", najavio je gradonačelnik.

Govoreći o novim uprava javnih preduzeća kaže da su napravili izvjesne iskorake.

"Treba biti svjestan da su ih dočekali prilično loši uvjeti u kojima bi trebali napraviti rezultat. Svakodnevno smo u komunikaciji sa svih devet direktora javnih poduzeća Grada Mostara i radimo sve da stanu na noge kako bi mogli nakon toga dati pravi rezultat. U tome kontekstu vidjeli ste jako velike aktivnosti oko vodovoda zadnjih dana, svjedoci ste cjelogodišnje aktivnosti oko odlagališta otpada. Očekujemo od EBRD-a potporu, a zahvala ide i Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH i HNŽ-a koji su nam stavili na raspolaganje 2,5 milijuna maraka za radove na novom deponijskome polju. Komunalna poduzeća nabavljaju opremu kako bi grad bio čišći. Uveli smo novu autobusnu liniju. Mo parking je krenuo. Ovih dana očekujemo početak naplate kvartovskog parkiranja. Prečistač i kolektor završavamo", kazao je Kordić.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top