Mostar ovog ljeta dobija novi shopping centar "Plaza"

shopping centar plaza mostar maj 2020

Tokom predstojećeg ljeta, Mostar će dobiti novi shopping centar “Plaza”, koji će biti jedinstven po mnogo čemu, prije svega po konceptu retail parka koji podrazumijeva da svaka trgovina ima zaseban ulaz sa najvećim trgom u Mostaru i korisnom površinom za najam od 14.000 m2, mjestom budućih kulturnih i zabavnih dešavanja u gradu na Neretvi, napisali su na svojoj FB stranici.

Trgovine kao što su Sinsay, Koton, New Yorker, DM, Intersport, Sport Vision, Planika, Azel,Beko, Cineplex sa četiri kino dvorane te uz već postojeće trgovine Jumbo i McDonalds obećavaju odličan shopping.

Uz pomenuti sadržaj planiran je i zabavni park za djecu i odrasle, fitness centar kao i moderan restoran sa prelijepom baštom. Za sve posjetioce centra na raspolaganju je i natkriveni parking sa 250 parking mjesta.

Plaza se nalazi na lokaciji Bišće polje na magistralnom putu M17. Radovi na projektu su počeli u septembru 2019. godine i unatoč trenutnoj situaciji pandemije u BiH, završetak radova je predviđen u julu ove godine.

Gradnjom ovog centra, obezbjeđuje se i otvaranje novih radnih mjesta, što je u današnjim uslovima od izuzetnog značaja.

S obzirom na trenutne preporučene mjere zaštite u vezi sa virusom COVID 19, ovakav otvoreni koncept centra sigurno će predstavljati olakšavajuću okolnost za boravak i posjetu svih budućih kupaca i posjetilaca.

Po svemu sudeći, Mostar i cijela Hercegovina ovime će dobiti jedinstven centar za zabavu i shopping.

(akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top