Na ljeto kreće gradnja sportske dvorane u Bosanskoj Krupi

sportska dvorana bosanska krupa visual

Za izgradnju sportske dvorane u Bosanskoj Krupi već je raspisan tender kojim će biti odabran izvođač radova. Čim bude okončana tenderska procedura pristupiće se izgradnji objekta. Idejno rješenje za izgradnju Gradske sportske dvorane u Bosanskoj Krupi predstavljeno je ovih dana u kabinetu gradonačelnika Armina Halitovića, javlja RTV USK.

Gradska sportska dvorana biće izgrađena na prostoru Sportsko-rekreativnog centra Ada, na Velikim adama na kojem se nalaze i nogometni stadioni Bratstva i Željezničara. Osim dvorane, planirana je i izgradnja turističkog kampa sa svim potrebnim sadržajima, te izgradnja vanjskih višenamjenskih sportskih terena.

"Sva sredstva koja su nam ostala neutrošena od Poslovne zone Pilana smo usmjerili prema Sportskoj dvorani u Bosanskoj Krupi. 600.000 maraka je osigurala Općina Bosanska Krupa, a 400.000 maraka Vlada Unsko-sanskog kantona" - rekao je Armin Halitović, gradonačelnik Bosanske Krupe.

Premijer USK-a Mustafa Ružnić je prilikom nedavnog razgovora s gradonačelnikom Halitovićem, kaže, obećao da će Vlada za dogradnju sportske dvorane u drugoj fazi osigurati dodatnih 400.000 KM. Za prvu fazu izgradnje Sportske dvorane Gradska uprava je raspisala tender u vrijednosti oko jedan milion KM.

Izgradnja sportske dvorane bi trebalo da počne do kraja juna, a do kraja maja bit će poznat odabrani izvođač radova. Buduća Gradska sportska dvorana biće locirana na betonskom igralištu SRC Ada u blizini objekta FK "Željezničar" dimenzija 50 x 90 metara sa 500 sjedećih mjesta i zadovoljavaće sve kategorije dvoranskih sportova.

(RTV USK)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top