Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nastavljeni radovi na izgradnji VIP salona

05 vip salon sarajevski aerodrom visual

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nakon okončanog žalbenog postupka pred Uredom za žalbe i donesenom odlukom u korist J.P. Međunarodni aerodroma Sarajevo nastavljeni su radovi na izgradnji VIP salona, koji se nalazi na mjestu nekadašnje kotlovnice. Postojeći objekat neće biti srušen, već će rekonstrukcijom biti prenamijenjen.

Rekonstrukcija objekta trajat će devet mjeseci, a vrijednost radova je cca. 1,5 miliona KM. Podsjećamo, VIP salon će biti površine 300 kvadratnih metara, a na jednom mjestu trebao bi pružati usluge VIP putnicima u dolasku i u odlasku.

VIP salon trebao bi imati KDZ kontrolni punkt, sa prostorom za carinsku kontrolu, check-in i pasošku kontrolu, te Welcome desk – prostor recepcije. Predviđeno je da se VIP salonu i svim uslugama može pristupiti i sa zemaljske i sa zračne strane, što će omogućiti korištenje salona kako za putnike u odlasku tako i za one koji slijeću na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

VIP salon će imati diskretno odijeljene grupe za odmor i relaksaciju, opremljene modernim garniturama za sjedenje, informacionim displejima, WIFI signalom, te TV prijemnicima, prostor za press konferencije, zaseban prostor za organizaciju poslovnih sastanaka sa više učesnika, apartman za relaksaciju koji se može koristiti i kao prostor za molitvu, izdvojeni radni dio sa mogućnošću održavanja manjih radnih sastanaka, u potpunosti opremljen sanitarni blok, te ugostiteljske usluge manjeg obima, uz mogućnost pružanja usluga cateringa.

VIP salon ne samo da predstavlja značajan izvor prihoda za Međunarodni aerodrom Sarajevo, već se stalnim rastom broja putnika i aviooperacija u proteklom periodu javila i potreba za proširenjem postojećih kapaciteta VIP salona koji će po svom izgledu ali i kvalitetu pružene usluge biti u rangu sa najmodernijim VIP salonima na svjetskim destinacijama.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top