Na Sokolju se gradi veliki sportsko-rekreativni centar Zlatno polje

sportska igralista ilustracijaNaselje heroja Sokolje dobit će veliki sportsko-rekreativni centar Zlatno polje. On će sadržavati sportske terene i plohe, dječija igrališta, teretanu, prostor za odmor i brojne druge sadržaje koji su nedostajali ovom naselju. Upravo iz tog razloga, a na inicijativu mjesne zajednice i građana, Općina Novi Grad odlučila je da ovaj projekat uvrsti u budžet za ovu godinu.

''Naselja Sokolje i Zabrđe nemaju sličnih sadržaja niti kompleksa za odmor i dječiju igru, te je iz tog razloga Savjet Mjesne zajednice inicirao da se jedan ovakav centar napravi u njihovom naselju. Kako je Općina imala jednu parcelu od sedam duluma zemljišta u svom vlasništvu, odlučili smo da je ustupimo za ove namjene, napravili smo idejno rješenje i prezentirali predstavnicima Mjesne zajednice. Oni su to prihvatili i sada smo došli u fazu izrade projektne dokumentacije, pojasnio je Kenan Bukva'', šef Odsjeka u Službi za investicije u Općini Novi Grad.

Prema njegovim riječima, na ovom prostoru napravit će se malonogometni teren s umjetnom travom i tribinama s mogućnošću postavljanja balona tokom zime, ploha za košarku i odbojku, atletska staza s tartan-podlogom, fitnes na otvorenom i stoni tenis.

Također, u sportskom dijelu centra izgradit će se objekat koji će u donjoj etaži imati svlačionice i prostorije za rekvizite, ugostiteljski objekat sa baštom, a na spratu će biti fitnes-sala i teretana. U drugom dijelu centra planirano je veliko dječije igralište, park sa zelenilom i klupama te parking.

''Ove godine će se raditi prva faza za koju je Općina izdvojila 400.000 KM. Ona podrazumijeva ograđivanje prostora, izgradnju sportskih terena, pristupnih puteva, parkinga i drugih otvorenih sadržaja. Očekujemo da radovi počnu sredinom ljeta. Objekat sa fitnes-centrom i teretanom bi se kasnije radio, jer je on puno zahtjevniji i iziskuje veća finansijska sredstva'', kazao je Bukva.

(Oslobođenje)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top