Napreduju radovi na izgradnji novog tržnog centra u Tuzli

belamionix visual bistip

Tuzla će uskoro dobiti novi Poslovno-tržni centar kojeg od juna prošle godine u tuzlanskom naselju Miladije gradi kompanija "Belamionix".

Za period od pola godine urađena je većina grubih građevinskih radova, a na objektu se ovih dana postavlja i fasada čime se već u većoj mjeri može vidjeti kako će objekat izgledati kada se finaliziraju svi radovi, izvještava Tuzlainfo.

Kako navode, centar se gradi na lokaciji gdje je nekada bio smješten proizvodni pogon firme Resod-Guming. Zemljište i devastirani objekat su 2019. godine prodati za 1.356.700 KM. Stečaj u Gumingu trajao je devet godina, a od navedenih sredstava tada je obezbjeđeno uvezivanje staža radnicima Guminga i dio plata zagarantovanih stečajem.

S obzirom da na ovoj atraktivnoj lokaciji u blizini industrijske zone i pored magistralnog puta M4, godinama nije bilo ništa osim zapuštene površine koja nije bila iskorištena, zasigurno je da će ovaj centar doprinijeti razvoju ovog dijela grada.

Na lokaciji je planiran stacionarni saobraćaj sa 12 parking mjesta. Garaža ukupno ima 150 parking mjesta. U sklopu garaže nalazi se i autopraonica sa ukupno četiri mjesta.

Etaža suterena je u funkciji parking garaže, na prizemnoj etaži je planiran prostor hipermarketa sa pratećim sadržajima, dok se na spratu uglavnom nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restorani, caffe i sl.

Objekat će biti prekriven neprohodnim krovom sa ostaklenjim segmentom u sredini, koji dodatno naglašava estetiku samog objekta, te vrši funkciju prirodnog osvjetljenja unutar objekta.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top