Napreduju radovi na izgradnji prve bolnice u sarajevskoj općini Novi Grad

asa bolnica apr 2022 novigrad sa

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić podijelio je fotografije na kojima se može vidjeti kako napreduju radovi na izgradnji nove bolnice u ovoj općini.

Kako kaže načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, u vrijeme kada je kran u Sarajevu rijetkost, izgradnja nove bolnice, prve u općini Novi Grad napreduje prema planovima investitora ASA Holding grupacije.

"Investicija vrijednosti veće od stotinu miliona KM u vremenu globalne ekonomske i finansijske krize poželjna je u svakom gradu i državi, a naročito u oblasti kao što je zdravstvo i medicina. U sklopu kompleksa bolnice nalazit će se i objekat 'Astro' prve hemijske tvornice u Bosni i Hercegovini izgrađene u vrijeme Austro-Ugarske u kojem će biti administracija bolnice kao i amfiteatri za studente i ostale edukacijske sadržaje", navodi općinski načelnik.

Dodao je da nije dovoljno žaliti se što nam doktori i stručno medicinsko osoblje odlaze u Evropu jer su tamo bolje plaćeni, takvu priliku treba im omogućiti i u našoj državi.

"Jedna takva bit će i bolnica čija izgradnja bi trebala završiti u narednoj godini, a u kojoj će svoje zaposlenje naći više stotina medicinskog i drugog osoblja", navodi Efendić.

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top