Nastavak izgradnje robne kuće Vema u Visokom

vema visoko visual

Robna kuća Vema u svom novom izdanju trebala se pojaviti još 2018. godine. Dugo se čekalo, radilo u unutrašnjosti objekta, a sada kreću i radovi na parkingu koji će od petka biti zatvoren za korištenje.

Vema predstavlja kompleksan objekat u konstruktivnom i funkcionalnom smislu. Glavni ulaz u objekat je iz pravca ul. Branilaca, pored ovog ulaza projektovana su još tri. Ispred objekta je pristupni trg, sa zelenim pojasom, urbanim mobilijarom i ljetnim baštama. Otvorenim površinama oko objekta će se posebna pažnja u njihovoj izvedbi i dizajnu.

Postojeća čelična konstrukcija se zadržava, uz izvršenu neophodnu sanaciju i zamjenu oštećenih djelova. Dogradnjom fasadnog plašta u armirano‐betenskom sistemu nosivih platna, objekat dobiva novu formu i savremeni dizajn.Vema Visoko sadržava postojeću spratnu visinu Podrum+Prizemlje + VI spratova, prenosi kakanj-x.com.

Dodatna površina je dobijena proširenjem bočnih strana objekta i redizajnom volumena. Posebnu funkcionalnu cjelinu unutar objekta predstavlja hotel sa svojim pripadajućim sadržajima: fitnes centrom, bazenom, wellness i spa. U sklopu hotela nalazi se i multifunkcionalna sala. Svojim sadržajem Vema će pružati različite mogućnosti posjetiocima, od kojih izdvajamo: restoran sa kapacitetom od 300 mjesta, 4D kino, dječjiju igraonicu sa terasom i umjetnu alpinističku stijenu. U prizemlju objekta nalaze se sljedeći sadržaji: glavni ulaz sa centralnim holom, supermarket, banka, poslovni prostori, info pult, fast food i ljetne bašte.

U suterenu objekta nalazi se parking prostor i ekonomske prostorije. I sprat : Restoran kapaciteta 300 gostiju, kao i devet poslovnih prostora različitih sadržaja. II sprat: Hotelska recepcija, sala za doručke–višenamjeska sala, dječija igraonica sa terasom, bazen i fitnes centar, poslovni prostori. III sprat: wellness i spa centar, poliklinika sa pripadajućim sobama i aprtmanom, stomatološka ordinacija. IV i V sprat: su hotelske sobe i apartmani V: sprat: dio hotelskih soba , 4d kino, caheterija, prostor za društvene igre, kao i dodatni sadržaji.

(akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top