Općina Ilidža izdala građevinsku dozvolu za izgradnju osnovne škole na Stupu

osnovna skola stup visual 1

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, zvanično je potvrdio da je Općina Ilidža izdala građevinsku dozvolu za izgradnju Jedanaeste osnovne škole na Stupu, čime je kompletirana sva neophodna dokumentacija za početak realizacije projekta o kojem se u protekle dvije decenije samo pričalo, dok konkretni koraci nisu bili poduzeti.

Još početkom juna prošle godine najavljeno je da je projekt izgradnje osnovne škole na Stupu jedan od kapitalnih i najvažnijih za Općinu Ilidža.

"Nakon desetina godina priče o osnovnoj školi u naselju Stup, danas možemo reći da je Općina Ilidža izdala potrebnu građevinsku dozvolu. Riječ je o sigurno najmodernijoj školi u Kantonu Sarajevo, čiji je projekt radio Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, i to po svim najmodernijim i najnovijim standardima kada je u pitanju obrazovanje" - kazao je načelnik Muzur te dodao da je održan sastanak sa ministricom obrazovanja Kantona Sarajevo, Naidom Hota-Muminović na kojem je dogovoren nastavak saradnje i izdvajanje budžetskih sredstava za početak realizacije ovog projekta.

Odlična saradnja Općine Ilidža i Vlade Kantona Sarajevo u proteklom periodu manifestovana je kroz nekoliko sjajnih zajedničkih projekata te je stoga Načelnik Općine Ilidža poslao posebnu poruku za građane Ilidže, ali i Kantona Sarajevo.

"Već u nedjelju imate priliku da ovaj proces ubrzate i da gradnja škole bude što izvjesnija i što je moguće brža. Ne sumnjam da će sa vašom podrškom Kanton Sarajevo i Općina Ilidža krenuti u finalnu realizaciju ovog projekta" - poručio je Muzur.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top