Osigurana sredstva za izgradnju objekta muzičke škole u Tuzli

muzicka skola tuzla visual

Na vanrednoj sjednici u utorak Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava. Ovim programom u 2021. godini predviđena je raspodjela ukupno 1,5 miliona KM, a današnjim programom planirano je 47.322,00 KM za plaćanje naknade za pogodnost lokacije (renta) za izgradnju objekta osnovne i srednje muzičke škole.

Podsjećamo, 800.000,00 KM neophodnih za obezbjeđenje uslova za izvođenje nastave u JU Osnovna muzička škola Tuzla i JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek” Tuzla, odnosno izgradnju novog objekta za ove škole, je obezbijeđeno u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2020. godinu te je, po Ugovoru o finansiranju potpisanom između UNDP-a i Ministarstva obrazovanja i nauke TK, već tokom prošle godine doznačen UNDP-u. Drugi dio sredstava, u iznosu od 173.500,00 KM, je obezbijeđen putem ILDP Fonda za poticaj razvoja, a dio sredstava, u iznosu od 70.000,00 KM, će u 2021. biti obezbijeđen iz sredstava Grada Tuzle, koji je ujedno i partner u implementaciji projekta.

Zbog skraćivanja rokova za realizaciju ovog projekta tehničko vođenje projekta izgradnje školskog objekta je prepušten UNDP-u. Projekat je trenutno u fazi dobivanja saglasnosti za građenje od strane Grada Tuzle i jedini preduslov za njeno izdavanje jeste uplata naknade za pogodnost lokacije (renta) za razliku korisne površine, za što su danas donesenim programom planirane 47.322,00 KM.

(TIP)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top