Ovako bi trebao izgledati Tenis park Sarajevo

03 tenis park sarajevo visual

Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo, na jučer održanoj sjednici, usvojilo je Odluku za pristupanje izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana "Dobrinja"- izgradnja Tenis parka Sarajevo.

Kako se navodi u saopćenju općine, ovom Odlukom stvaraju se pretpostavke za izgradnju Tenis parka Sarajevo sa otvorenim i zatvorenim, teniskim terenima, terenima za mini tenis, svlačionicama, prostorom za fitnes, trim stazom, učionicama i drugim pratećim sadržajima.

"Predviđeno je da prijedlog regulacionog plana bude završen do augusta ove godine, a nakon upoznavanja građana sa prijedlogom plana putem javne tribine, u septembru ove godine plan bi trebao biti dostavljen Općinskom vijeću na razmatranje i usvajanje", kažu iz općine.

Izmjenama RP predviđeno je da se Tenis park Sarajevo gradi na površini od 2,29 hektara, na prostoru mjesne zajednice Dobrinja –B tačnije preko puta Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz XII transverzalu.

Obzirom da Sarajevo nema prateću infrastrukturu za tenis, posebno za treniranje tokom zime i održavanje teniskih turnira koji zahtijevaju cjelodnevni, ali i višednevni boravak, neophodno je izgraditi veliki teniski centar, koji bi zadovoljio sve svjetske propise i normative, obrazlaže se u saopćenju.

Koncipiran je tako da može odgovoriti potrebama najsavremenijih trenažnih procesa, gdje se mogu organizirati turniri najvišeg svjetskog ranga.

"Centar bi imao veliku salu za treninge, učionice za mlađi uzrast, restoran, smještajne kapacitete za igrače, pet otvorenih, tri teniska terena zatvorenog tipa, dva terena za mini tenis izgrađena po svjetskim normativima, prostor za dnevni boravak, salu za fitness, restoran, bar i sl. Također, projektom su predviđene i prostorije (urede) za rukovodstvo centra, tenis šop, kaoiI drugi sadržaji koji mogu zadovoljiti cjelodnevni boravak na terenu", zaključuje se u saopćenju.

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top