Planirana obnova željezničke stanice i depoa GRAS-a

zeljeznicka stanica sarajevo sa c.net

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je objavila tender za konsultantske usluge za obnavljanje dvije lokacije u gradu Sarajevu. Radi se o obnovi željezničke stanice u Sarajevu i depoa GRAS-a, poznatog kao Remiza, saznaje Akta.ba.

Konsultant bi prema očekivanjima trebao početi posao u drugoj polovini 2019. godine. Angažman će prema planovima trajati 32 sedmice. Procjena troškova je 425.000 eura (bez PDV-a).

Očekuje se da će se rad u Kantonu odvijati u dvije faze. U prvoj fazi konzultantski poslovi podržat će osnivanje i planiranje budućih ulaganja. U drugoj fazi biće podržane aktivnosti omogućavanja i isporuke.

Od odabranog konzultanta se očekuje da provede reviziju mogućnosti obnove braunfilda u gradu, uspostavljanjem odnosa između mogućnosti i dugoročnih razvojnih potreba grada, izvrši procjenu lokacije i analizu razvoja ciljanih lokacija kako bi se uključila studija potražnje za nekretninama i izradi glavni plan za najbolje međunarodne standarde za objekte željezničke i autobusne stanice i preseljenje postojećeg tramvajskog skladišta iz Otoke zajedno s faznim razvojem.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top