Plivanje na Dobrinji do kraja godine

01 sportsko rekreativni centar dobrinja 3d

U općini Novi Grad se u sadržaje za djecu i mlade ulaže puno. Pored Centra “Safet Zajko”, koji je postao omiljeno mjesto okupljanja sportista i rekreativaca, uskoro će stanovnici Novog Grada, ali i KS-a dobiti još jedno mjesto za sport i rekreaciju. Bazen na Dobrinji bi do kraja ove godine trebao biti završen i stavljen u funkciju. U budžetu Općine Novi Grad za 2022. osigurano je 1,8 miliona KM, što bi trebalo biti dovoljno da se objekat otvori u ovoj godini.

Kašnjenja

"U toku 2021. bilo je određenih problema, s obzirom na velike promjene cijena opreme i bazenske tehnike koja se proizvodi namjenski za potrebe svakog pojedinačnog bazena. Izvođač radova je zbog toga imao određena kašnjenja, raskidanja ugovora i zaključivanja novih, ali osigurana su sredstva koja će biti dovoljna da se bazen završi. Sportsko-rekreacioni centar Dobrinja je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Općine Novi Grad, a njegovom izgradnjom će stanovnici najmnogoljudnije općine u BiH prvi put dobiti otvorene bazene s pratećim sportsko-rekreacionim sadržajima koji će se moći na kvalitetan način koristiti tokom cijele godine", rekli su nam iz Pres-službe Općine Novi Grad.

U sklopu izgradnje kompleksa Sportsko-rekreacioni centar Dobrinja do sada su izvedeni radovi na izradi konstrukcije objekta kupališta, strojarnice, kao i velike i male bazenske školjke.

"Završeni su radovi koji se odnose na vanjske sanitarije, fasadnu stolariju na objektu kupališta i objektu vanjskih sanitarija, zatim elektroinstalacija, hidroizolaterski radovi kupališta, vodovoda i kanalizacije, cijevni razvod unutar temeljne ploče velike i male bazenske školjke. Također su završeni radovi za bazensku tehniku, hidroinstalacije unutar objekta, izvršena je nivelacija tamponskog sloja oko objekata bazena i svi grubi građevinsko-zanatski radovi. Do sada je u realizaciju projekta uloženo oko 2,5 miliona KM", dodali su iz Pres-službe Općine Novi Grad.

Klizalište

Naglasili su da se trenutno izvode radovi na unutrašnjim mašinskim instalacijama i vrši se priprema za završne zanatske radove.

Planom se u sklopu sportsko-rekreacionog kompleksa gradi veliki otvoreni i manji bazen za djecu, ali i sportski tereni za odbojku na pijesku i ugostiteljski sadržaji. Nakon ljetnih mjeseci bazen će se tokom zime koristiti kao klizalište, a u ostatku godine to će biti jedna vrsta sportske plohe, gdje će se moći postaviti umjetna trava za sportske sadržaje.

(Oslobođenje)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top