Počela gradnja nove sportske dvorane u Doboju

dvorana doboj foto nezavisne

Demontaža i uklanjanje krovne konstrukcije na dvorani Srednjoškolskog centra u Doboju preselili su časove fizičkog vaspitanja za više od 3.500 učenika u učionice, ali je time označen početak realizacije projekta rekonstrukcije, dogradnje i izgradnje nove sportske dvorane po EHF standardima.

Umjesto učenika Tehničke, Ekonomske, Saobraćajne i elektro škole te Ugostiteljske i trgovinske škole, u sportskoj dvorani sada borave građevinski radnici koji su prionuli na posao.

"Pored uklanjanja postojećih dijelova objekta, imamo rušenje određenih zidova i dogradnju, pošto se objekat proširuje. Kapacitet objekta će biti preko 2.000 sjedećih mjesta, što u stvari zahtijevaju EHF normativi, da bi se ovdje mogli održavati turniri", izjavio je Radislav Mišić, gradski arhitekta.

Dok traju radovi koji, između ostalog, predviđaju izgradnju zapadne tribine, izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, kaže Predrag Pašić, direktor Ugostiteljske i trgovinske škole, zavisiće od vremenskih prilika.

Prva faza radova, navodi Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada Doboja, koštaće oko 5,25 miliona KM.

"Druga faza, koja slijedi, faza opremanja, košta oko tri miliona, tako da mi očekujemo da će kompletan projekat da košta preko osam miliona kada se završi. Malo se kasnilo s početkom, ali kako je predviđeno projektom, biće završeno u 18 mjeseci, to je rok rekonstrukcije i izgradnje", kazala je Vulićeva.

Projektnom dokumentacijom predviđeno je da se maksimalno iskoristi postojeća dvorana, koja je imala 600 sjedećih mjesta, a nakon završetka radova objekat će dobiti i medija centar, prostorije za sudije i igrače, a predviđen je i restoran, koji će se zidati iznad ulazne zone objekta.

(Nezavisne novine)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top