Počeli razgovori o izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici

zenica zatvoreni olimpijski bazen visual

U Ministarstvu obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona su započeli pregovori o gradnji zatvorenog bazena u sklopu Kampusa Univerziteta u Zenici, a realizacijom projekta Zenica bi dobila jedini funkcionalan zatvoreni bazen.

Ministar nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić danas je održao sastanak s predstavnicima zeničke kompanije Neimari Šerići, koji bi u skladu sa Zakonom o javnom privatnom partnerstvu mogli biti partneri ovog projekta.

Kozlić je kazao da je zenička javnost s oduševljenjem dočekala inicijativu za izgradnju zatvorenog bazena te da je inicijativu na Skupštini ZDK ranije iznio Jasmin Duvnjak.

"Prošle godine je u Katalog projekata JPP u ZDK na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport uvršten projekt Sportsko-rekreativnog centra u okviru Kampusa Univeziteta u Zenici. Ovaj projekt u idejnom rješenju podrazumijeva izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena", pojasnio je Kozlić te dodao:

"Kako predviđa Zakon o JPP, za izgradnju ovog veoma bitnog objekta, kao potencijalni privatni partner javila se zenička kompanija 'Neimari Šerići'. Jutros sam zvanično otpočeo razgovore s direktorom gospodinom Dervišem Kovačevićem o zajedničkoj saradnji na izgradnji objekta s bazenom, koji će biti od izuzetne koristi našoj zajednici, ne samo studentima, nego i svim građanima Zenice i ZDK."

zenica zatvoreni olimpijski bazen visual2Zenica je do prije nekoliko godina imala zatvoreni bazen koji je u vlasništvu Željezare Zenica, ali zbog stečajnog postupka on je već neko vrijeme van funkcije te zenički plivački klub i ljubitelji plivanja nemaju mogućnost treniranja pa svoje treninge obavljaju na sarajevskoj Otoci.

Javnosti je danas prezentirano i idejno rješenje, a u narednom periodu trebalo bi se pristupiti izradi zvaničnog projekta te realizaciji projekta koji će biti od velike važnosti za Zenicu i Zeničko-dobojski kanton.

U sklopu izgradnje objekta u Kampusu Univerziteta u Zenici na jednom od spratova planirana je i izgradnja sportskih terena.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top