Počinje gradnja nove sportske dvorane u Hrasnici vrijedne 8 mi. KM

Dvorana Hrasnica 3DNakon niza aktivnosti na realizaciji jednog od najvećih kapitalnih projekata u historiji Općine Ilidža, potpisan je ugovor s ilidžanskom kompanijom ANS Drive, izvođačem radova na izgradnji buduće moderne sportske dvorane u Hrasnici.

Na zadovoljstvo svih onih koji vole sport na Ilidži, a u korist onih najmlađih, ali i naših sportskih kolektiva, Ilidža će dobiti novu modernu sportsku infrastrukturu.

Prije nešto više od godinu općinski načelnik Nermin Muzur najavio je da dvorana postaje realnost, a danas je to i potvrđeno.

''Modernim izgledom sportska dvorana u Hrasnici će definitivno unaprijediti kompleks oko stadiona Famosa, koji je posljednjih godina bio prilično zapušten i u lošem stanju, a prvi korak ka poboljšanju njegovog izgleda načinjen je izgradnjom terena sa umjetnom travom. Nadam se da će u novoj dvorani, stasati neke nove vedete i sportske veličine poput našeg Sabita Hadžića'', kazao je načelnik Nermin Muzur nakon potpisa najvećeg ugovora u historiji Općine Ilidža.

Nova dvorana, čija će izgradnja koštati gotovo osam miliona konvertibilnih maraka, imat će kapacitet 1.000 sjedećih mjesta, a u njoj će se moći igrati međunarodne odbojkaške utakmice, ali i košarkaški i rukometni mečevi domaćih prvenstava.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top