Pogledajte kako će izgledati olimpijski bazen u Mostaru

olimpijski bazen mostar visual 4

Konačno je riješena misterija kako će izgledati olimpijski bazen u Mostaru nakon što je glavni projekt za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje kompleksa "Olimpijski bazen u Mostaru" uradila i objavila firma "AAA Group".

'"Objavljujemo prvi put projekt koji s ponosom privodimo kraju i pripremamo se za skori početak radova", naveli su iz firme "AAA Group" uz fotografije bazena na čijem je mjestu još livada, a bh. olimpijka Lana Pudar bi u njemu trebala zaplivati 2025. godine.

Podsjetimo da je direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru Edin Prašo, za naš portal kazao kako bi izgradnja dugo čekanog bazena u Mostaru trebala početi u junu ove godine.

Također nam je kazao da bi prva faza građevinskih radova trebala biti okončana do kraja godine, te da bi prema planiranoj dinamici radova svečano otvorenje trebalo biti u junu 2025.godine, jer je rok za završetka radova dvije godine od uvođenja izvođača radova u posao.

olimpijski bazen mostar visual 6

Podsjetimo da su augustu prošle godine čelnici Mostara i Vlade Federacije uz svečanu ceremoniju ozvaničili počekat radova na lokalitetu u Južnom logoru, ali je na mjestu budućeg bazena još samo livada, što su iz gradske administracije pravdali ogromni poslom koji je nevidljiv na terenu.

olimpijski bazen mostar visual 8

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top