Predstavljen idejni projekat sportske dvorane u Srebrenici

srebrenica sportska dvorana visual

Još jedan idejni projekat za izgradnju sportske dvorane u Srebrenici je završen i poznat široj javnosti.

Iako nije bilo jasno definisano da li će dvorana i bazen biti jedan objekat, prema ovim informacijama urađen je projekat i idejni projekat za sportsku dvoranu.

Za RTV Srebrenica načelnik ove opštine Mladen Grujičić govorio je o ovom projektu gdje je objedinio dvoranu i bazen.

"Građani će moći da vide izgled te sportske dvorane sa zatvorenim bazenom. Projekta ćemo poslati na adresu Vlade RS koji će finasirati projekat izgradnje sportske dvorane", rekao je Grujičić 1. decembra za lokalni radio.

Vrijednost projekta je 5 miliona KM, a sredstva su obećana od Vlade Republike Srpske.

2016. godine objavljen idejno projekat za sportsku dvoranu

Bivši načelnik Ćamil Duraković je 2016. godine objavio idejni projekat dvorane koja je trebala da bude kapaciteta 600 mjesta, a čija je izgradnja trebala početi krajem te godine.

Iako je prvobitno najavljena lokacija na igralištu, pored srednje škole, od toga se odustalo, a godinama se priča o lokaciji u naselju Baratova.

Sportska dvorana najavaljena naredne godine

srebrenica sportska dvorana visual 2

Grujičić je nedavno u gostovanju na jutarnjem programu RTRS rekao da bi ovaj projekat trebao da se realizuje naredne godine.

Nakon dvorane pričalo se i o aqva-parku, wellnes centru, a projekte je trebalo da podrži Turska razvojna agencije (TIKA).

Sasvim je sigurno da bi jedan ovakav projekat dobrodošao Srebrenici, ali sa druge strane ljudi odlaze i u gradu nedostaju osnovne stvari poput pekare, mesare, zanatskih radnji, prodavnica sportske opreme i slično.

Također, Srebrenica ima moderne terene, dvije pristojne sale, a pri tome nema klubove koji se takmiče u prvoj ligi Republike Srpske ili na državnom nivou čime bi dvorana imala cilj.

(akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top