Radončić osim R Towera planira gradnju još jednog objekta

R Tower yt scr

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić u je u Danu uživo na N1 nagovijestio ko bi mogao biti njegov nasljednik na poziciji predsjednika ove stranke. To je aktuelni federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Na upit voditeljice Emele Burdžović-Slipičević na čemu je angažovan posljednjih mjeseci, Radončić je odgovorio da radi jednu internu, tihu reorganizaciju SBB-a.

"Ja kao industrijalac moram napraviti petogodišnji plan razvoja kompanije Avaz, kao konsultant. Radimo na dva mega projekta, na jednom tornju od 40 spratova i jednom stambeno-poslovnom kompleksu pored sadašnjeg hotela Radon Plaza. Time sam se najviše bavio", kazao je Radončić za N1.

Objekat pored Radon Plaze je novitet za javnost. S druge strane, detalji o tornju R Tower su poznati, ali jedan od uslova za početak gradnje je rješenje imovinsko-pravnih odnosa.

Po rješenju imovinsko-pravnih odnosa preostaje još mnoštvo uslova koje je potrebno ispuniti kao što su saglasnost na lokaciju, saglasnost na projektnu dokumentaciju, okolinska dozvola.

Podsjetimo, R Tower će imati prizemlje plus 40 spratova što znači da će, kad bude izgrađen, biti nova najviša zgrada u BiH i regionu. Maksimalna visina zgrade je 151,36 metara, a sa antenom to je 181,86. U ovom tornju bit će smješten i hotel.

(N1)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top