Radovi na izgradnji novog mosta na Ilidži teku po planu

most obi opstina ilidza nov 02 18

Izgradnja pješačkog mosta kod tržnog centra OBI teče planiranom dinamikom. Riječ je o pješačkom mostu namijenjenom povezivanju dviju obala, tačnije jednog dijela Ilidže i industrijske zone. Iako u blizini postoji most za pješake i vozila, on godinama nije pogodan za građane koji žele pristupiti industrijskoj zoni. Izvođač radova je firma Porobić d.o.o, a podizvođač je Pont d.o.o.Nadzor vrši firma In, a radove finansira Općina Ilidža.

Vrijednost ovog projekta je 1.379.823,15 KM. Rok za izvođenje radova je april 2019. godine. Ukupna dužina mosta je 92,65, a širina mosta je promjenjiva i kreće se od 5,26 do 5,30 metara.

Pješački most je projektovan kao kombinovani sistem. Uvođenjem konstruktivnih elemenata ostvarena je ideja spajanja stare ideje rimskog mosta sa novim idejama i principima gradnje i oblikovanja mosta. U zoni ograde predviđeno je postavljanje led linijske rasvjete, te led reflektora, kao i osvjetljenje ispod i iznad konstrukcije. Predviđeno je i postavljenje betonskih žardinjera dužinom cijele pješačke staze sa integrisanim klupama za sjedenje, saopšteno je iz press službe Opštine Ilidža.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top