Radovi na OŠ “Šip” u završnoj fazi

osnovna skola sip jul 5 21

Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je Odluku o osnivanju Javne ustanove Osnovna škola “Šip” i proslijedila je u skupštinsku proceduru. Plan je da ova javna ustanova počne sa radom od školske 2021/2022. godine, a do tada je neophodno realizirati određene administrativne aktivnosti, uključujući i donošenje ove odluke.

“Prije pet godina, Skupština je utvrdila postojanje javnog interesa za osnivanje ove javne ustanove, nakon čega su započeti radovi na izgradnji i opremanju škole. Ti radovi su intenzivirani tokom ove godine i sada su u završnoj fazi. Finansirani su višemilionskim sredstvima iz budžeta KS i Općine Centar”, navela je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

Ministrica je zajedno sa premijerom KS Edinom Fortom, predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sejadom Đozom i općinskim načelnikom Srđanom Mandićem danas obišla ovo gradilište.

Precizirala je da je Kanton Sarajevo za realizaciju ovog projekta do sada izdvojio sredstva u iznosu od 4.855.000 KM, kao i 1.500.000 KM kreditnih sredstava u 2021. godini. Također, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje je internom preraspodjelom sredstava u ovoj godini obezbijedilo 500.000 KM za nabavku opreme u školi.

Planirano je da OŠ “Šip” počne sa radom sa 10 odjeljenja, i to šest odjeljenja razredne nastave i četiri odjeljenja predmetne nastave. U sklopu škole će biti i obdanište.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top